Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Надал и Осака са големите победители на „Спортните Оскари“

[post-views]
Надал и Осака са големите победители на „Спортните Оскари“

Тенис звездите Рафаел Надал и Наоми Осака станаха големите победители в най-престижните спортни награди Лауреус, познати още като „Спортните Оскари“.

epa09181815 A handout photo made available by Laureus 2021 Awards shows Japanese tennis player Naomi Osaka as she poses with the Sportswoman of the Year trophy during the virtual award ceremony of the Laureus 2021 Awards held in Seville, southern Spain, 06 May 2021. EPA/Ernesto Castillo HANDOUT? EDITORIAL USE ONLY? NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Надал, който триумфира за 20-и път в турнирите от Големия шлем за титла номер 13 на Ролан Гарос през октомври миналата година, бе определен за Спортист на годината за втори път в кариерата си. Това е и негова четвърта награда Лауреус след предишните две за Пробив и Завръщане на годината.

„Останалите спортисти вероятно заслужават трофея толкова, колкото и аз, но това бе моята година и няма как да бъда по-щастлив. Спечелването на Ролан Гарос и изравняването на рекорда на Роджър Федерер беше незабравим момент. За мен означава много да изравня големия ми съперник, но и същевременно голям приятел. Това е нещо много специално, имайки предвид историята ни на и извън корта“, каза Надал.

Лауреус похвалиха Осака за силното й послание на Ю Ес Оупън, където тя спечели втора титла, в подкрепа на движението Black Lives Matter, след като японката подчерта расовата несправедливост, носейки различни маски на мачовете си с имената на афроамериканци, починали в последните години.

„Мисля, че е важно да използвам гласа си. Защото смятам, че често задържам неща в себе си и се притеснявам за това какво мислят хората за мен, но ако има платформа, е важно да я използваш“, сподели Осака. Дигиталната церемония по награждаването в Севиля почете и тенис легендата Били Джийн Кинг, която получи отличие за Цялостен принос към спорта.

Списък с победителите:

Спортист на година: Рафаел Надал

Спортистка на годината: Наоми Осака

Отбор на годината: Байерн Мюнхен

Пробив на годината: Патрик Махоумс

Завръщане на годината: Макс Парът

Спортът за добро: KICKFORMORE by KICKFAIR

Награда за цялостен принос: Били Джийн Кинг

Адвокат на атлетите: Люис Хамилтън

Спортно вдъхновение на годината: Мохамед Салах

Спортен момент на годината: Крис Никич.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани