Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шефът на израелското разузнаване посети Бахрейн

[post-views]
САЩ и арабски съюзници показаха единство на среща на високо равнище в Израел

Ръководителят на израелското разузнаване Мосад посети Бахрейн за разговори с официални представители, съобщава Бахрейнската държавна новинарска агенция, предаде Асошиейтед прес.

Визитата на Йоси Коен идва в момент на нараснало напрежение в региона заради Иран и последва неотдавнашната сделка на Израел за нормализиране на отношенията с Бахрейн.

Йоси Коен е имал срещи с ръководителите на бахрейнските разузнавателни служби и служби за сигурност, за да обсъди с тях най-важни теми, свързани със сигурността, регионалното развитие и въпроси от общ интерес.

Двете страни установиха дипломатически връзки миналата есен. Палестинците отхвърлиха това като предателство към тяхната кауза за държава. Договорът между Израел и Бахрейн, както и между Израел и ОАЕ, сключени с посредничеството на администрацията на Доналд Тръмп, бяха възприети като сигнал за все по-експлицитния алианс между страните от Залива и Израел срещу общия им неприятел Иран.

Непреки разговори между САЩ и Иран относно завръщането на Техеран към сделката по иранската ядрена програма от 2015 г. сега се водят във Виена. В миналото Израел и страните от Залива изразиха безпокойство от евентуално американско великодушно сближаване с Иран, което не взима под внимание програмата на Иран за балистични ракети и подкрепата на Техеран за регионални организации в допълнение с ядрената му програма.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани