Информационен център на Министерство на oтбраната

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участваха в тържественото отбелязване на Деня на Европа – 9 май

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участваха в церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред сградата на президентската администрация. Президентът на Република България Румен Радев прие строя на почетния караул на Националната гвардейска част.

По-късно венци и цветя от министъра на отбраната и началника на отбраната бяха положени пред паметника на загиналите в края на Втората световна война български воини в парка „Заимов“, София.
„На този ден трябва да изключим идеологическите противоречия. Благодарение на саможертвата на хилядите български войници, по време на бойните действия, на героизма проявен при Сремската операция, боевете при река Драва и Мурската настъпателна операция, България успя да защити целостта си след края на войната“, заяви министър Каракачанов.
Церемонията беше организирана от Общобългарски комитет „Васил Левски“.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top