Информационен център на Министерство на oтбраната

Г-7 трябва да инвестира 1 трилион долара годишно до 2030-а за устойчиво възстановяване след Ковид-19, според доклад

Британският премиер предупреди световните лидери, че провал на СОР26 ще отприщи неконтролируем гняв и може да доведе до края на света

Страните от Г-7 трябва да инвестират 1 трилион долара годишно до 2030 година, за да осигурят силно и устойчиво икономическо възстановяване от пандемията. Това се посочва в доклад, поръчан от премиера на Великобритания Борис Джонсън и цитиран от Ройтерс.

Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да се присъедини към другите лидери на срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Южна Англия, която ще се проведе от 11 до 13 юни.

В основата на предложената визия за икономически отговор на пандемията е координирана глобална програма за инвестиции за възстановяване, преструктуриране и трансформация, която може да повиши всички форми на капитал – физически, човешки и социален. Това твърди в доклада Никълъс Стърн, професор по икономика в Лондонското училище по икономика и политически науки.

Макар че по-голямата част от инвестициите ще са в частния сектор, държавните инвестиции трябва да изиграят ключова роля в ранния период, най-вече за устойчива инфраструктура, допълни той.

Източник:bta.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top