Информационен център на Министерство на oтбраната

Румен Радев: Като доблестен български офицер генерал Никола Колев вдъхновяваше и възпитаваше с личен пример

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на руския си колега президента Владимир Путин по повод трагичния инцидент в Казан

Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството и близките на генерал Никола Колев.

„Генерал Колев ще бъде запомнен като изключително подготвен офицер и  уважаван командир с безспорен принос към развитието, издигането и утвърждаването на авторитета на въоръжените ни сили“, заявява президентът в съболезнователното си писмо.

Румен Радев подчертава, че генерал Колев оставя ярка следа с високия си професионализъм и компетентност, с лидерските си качества, които неизменно е демонстрирал както по отношение на стратегическото ръководство на Българската армия, така и в своята обществено-политическа дейност.

В писмото си до опечалените президентът отбелязва и значимите заслуги на генерал Колев за реализирането на редица социално значими проекти и родолюбиви каузи. „Като доблестен български офицер, който твърдо и последователно отстоява своите позиции, генерал Колев вдъхновяваше и възпитаваше с личен пример“, се подчертава в съболезнователното си писмо държавният глава. 

Източник: president.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top