Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поздравления към воините ни на мисия

[post-views]
Поздравления към воините ни на мисия

В Министерството на отбраната се състоя традиционната видеоконферентна връзка с националните командири на основните ни контингенти зад граница, изпълняващи мисии и задачи, по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май, Гергьовден. Към настоящия момент 165 военнослужещи от Въоръжените сили изпълняват задачи в четири операции на НАТО и в пет операции на ЕС. „Българските военнослужещи дават своя принос за утвърждаването на високия авторитет, който има нашата страна и Въоръжените сили сред коалиционните ни партньори в НАТО и ЕС“, каза командващият на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

Във видеоконферентната връзка с националните командири на основните ни контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали участваха министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Двамата поздравиха командирите и им пожелаха да празнуват Деня на храбростта според специфичните възможности по места, където служат в мисиите.

„Да ви закриля Свети Георги и да ви зарежда с вяра и оптимизъм!“, пожела командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, който беше домакин на мероприятието.

Националните командири на отделните контингенти докладваха за актуалната обстановка и състоянието на формированията както по отношение на преките им задължения, така също и по отношение на ситуацията с пандемията от коронавирус.

Министърът на отбраната в оставка, началникът на отбраната и командващият на СКС поздравиха всички български военнослужещи зад граница и им пожелаха успешна мисия и да се завърнат в родината живи и здрави.

Най-ново

Единична публикация

Избрани