Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първото формирование на НАТО у нас навърши 10 години

[post-views]
Първото формирование на НАТО у нас навърши 10 години

Десетгодишнината на първото формирование на НАТО у нас – мобилният модул по комуникационно-информационни системи, беше тържествено отбелязана в Горна Малина.

За тези години модулът успя да докаже, че е несравним в редиците на КИС групата на Алианса, каза в словото си командирът на модула майор Калоян Стоянов. Постиженията и успехите ни се дължат основно на ето тези момчета и момичета, застанали пред нас, обърна се към строя той.

За мен беше привилегия да видя как израствате, как от военнослужещи в Българската армия се превърнахте в достойни натовски военнослужещи, каза в словото си началникът на отдел КИС в Съвместното командване на силите полковник Димитър Хлебаров. Гордея се с вас, гордейте се и вие с това, което сте постигнали, допълни той.

Подполковник Робърт Топър, командир на Втори свързочен батальон на НАТО, към който се числи българският модул, похвали работата на българските военнослужещи през годините. Той връчи награди на воини от строя.

Отец Серафим отслужи водосвет и поръси със светена вода строя и гостите, след което участниците в тържеството разгледаха техниката на модула. Сред присъстващите беше и заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

Честването продължи в учебния комплекс „Чаралица”, където командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров връчи награди от името на министъра на отбраната на отличили се военнослужещи от модула. Майор Калоян Стоянов беше удостоен с награден знак „За отлична служба” – втора степен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани