Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Сити бие в Нюкасъл с хеттрик на Феран Торес

[post-views]
Манчестър Сити – Копенхаген   5 : 0, Севиля – Борусия Дортмунд   1 : 4

Новият шампион на Англия Манчестър Сити и Нюкасъл сътвориха истинско зрелище в среща от 36-ия кръг на Премиър лийг. „Гражданите“ спечелиха с 4:3, след като на два пъти бяха в ролята на догонващи. Феран Торес реализира първия си хеттрик за отбора на Джосеп Гуардиола, а Сити записа 12-и пореден успех на чужд терен, което е нов рекорд в елита на английския футбол.

Голямата новина обаче беше появата под рамката на Скот Карсън. 35-годишният страж излезе в мач от Премиър лийг за пръв път от 2011 година насам. Предишният му двубой в елита беше с екипа на Уест Бромич, а съперник отново беше Нюкасъл. Оттогава изминаха точно 3645 дни, което е рекордна пауза между два мача на един футболист в Премиър лийг. Днес той дебютира за „гражданите“.

 В 25-ата минута Емил Крафт засече с глава центриране от корнер на Джонджо Шелви и изведе Нюкасъл напред – 1:0.

Петнадесет минути по-късно Манчестър Сити успя да изравни с доза късмет. Жоао Кнасело стреля изненадващо по диагонала, а топката се удари в играч на Нюкасъл и спря в мрежата на безпомощния Мартин Дубравка – 1:1.

В 42-ата първият обрат стана факт. Феран Торес засече с нестандартен удар центриране от статично положение и реализира красиво попадение, за да даде аванс на „гражданите“.

Той обаче не се задържа дълго, защото точно преди почивката се стигна до любопитен момент. При контраатака на домакините бе отсъдена засада, след като Нейтън Аке бе фаулирал Жоелинтон в наказателното поле.

Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР и стана ясно, че засада няма, така че Нюкасъл получи дузпа.

Тя бе изпълнена от потърпевшия Жоелинтон, който не остави никакви шансове на Карсън и изравни резултата в 6-ата минута от добавеното време на първата част.

Втората бе не по-малко интересна и драматична. След изтичането на първия игрови час Нюкасъл получи за втори път дузпа в мача.

Зад топката застана представилият се силно Джо Уилок и макар Скот Карсън да спаси изпълнението му от бялата точка, при добавката той не сгреши – 3:2.

 Само две минути след попадението на Уилок своето второ такова в двубоя реализира Феран Торес.

Испанският национал изравни за 3:3 в 64-ата минута, а в 66-ата оформи своя хеттрик и крайното 4:3.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани