Информационен център на Министерство на oтбраната

Румен Радев: Започва да се връща държавността в България

Румен Радев: Започва да се връща държавността в България

Президентът Румен Радев заяви, че започва да се връща държавността в България, а това е най-важната задача на това правителство. Коментарът по повод служебния кабинет президентът направи преди откриването на паметника на загиналите във войните в дряновското село Руня.

Радев коментира дали се извършва чистка в администрацията:

„Чистка, преврат и т.н. – аз да ви питам, вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Включително миналата година, ако си спомняте, само от ДАНС над 50 човека бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси и мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете“.

Радев заяви още, че за два месеца истинска ревизия на предишното управление не може да бъде направена:

„За два месеца е абсолютно наивно да си мислим, че може да се направи ревизия за 10 г. управление. Но както заявих и при представянето на новия кабинет, той е длъжен там, където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България. Разбира се, всички случаи, които и бъдат установени, на нарушения на закона, на корупционни практики, трябва да бъдат и показани и пресечени“.

Държавният глава посочи, че монументът е величествен заради това, че жителите на селото със собствени сили са го съградили като знак на огромна признателност към нашите предци.

„Преди 100 години те оставиха семейство, имот и живота си, за да тръгнат на война в името на днешните поколения“, заяви Радев и добави, че сме в дълг на тези герои. По думите му, признателността към предците ни е мерило за нашите отношения днес и към родина, и към семейство, и към бъдещето на идните поколения.

„И каква по-голяма признателност за саможертвата на тези българи от това тяхното име да не бъде забравено“, посочи държавният глава.

Той изрази признателност и към усилията на жителите на Руня да възстановят читалището в селото и приветства тяхната „сплотеност, задружност, вяра и оптимизъм“.

Източник: bnr.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top