Информационен център на Министерство на oтбраната

Стотици демонстранти в няколко града в САЩ поискаха да бъде сложен край на израелските въздушни удари в ивицата Газа

Стотици демонстранти в няколко града в САЩ поискаха да бъде сложен край на израелските въздушни удари в ивицата Газа

Стотици протестиращи блокираха пътния трафик в Лос Анджелис с искане да бъде сложен край на израелските въздушни удари в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите развяваха знамена с надписи “Свободна Палестина” и скандираха “Да живее интифадата”. Те преминаха вчера на шествие от федералната сграда до израелското консулство в западната част на града.

Полицията спря движението по булевард “Уилшър”, оживена пътна артерия, и призова автомобилистите да избягват района.

Стотици демонстранти се събраха вчера и на площад “Копли” в Бостън и извървяха оттам пеша краткото разстояние до израелското консулство, блокирайки трафика. Демонстранти разпънаха транспарант с цветовете на палестинското знаме и надпис “Свободна Палестина” от козирката на сградата, където се намира дипломатическото представителство.

Други по-малки протести се състояха в Хартфорд и Питсбърг. На видео в социалните мрежи се вижда как ораторът на един от тях призовава американските законодатели да наложат на Израел ограничения как да харчи парите от помощите от САЩ.

От избухването поредния епизод в израелско-палестинския конфликт в понеделник са загинали най-малко 145 души в Газа и осем в Израел.

Източник: bta.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top