Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Голямо разхлабване на мерките: Връща ли се Европа към нормалния си живот?

[post-views]
Още осем починали и над 390 000 с „повишена температура“ в Северна Корея

Ново облекчаване на епидемичните мерки срещу Ковид-19 в Европа. След месеци на блокади и ограничения британците от днес ще могат да ходят по заведения и да се събират с близки на закрито. Испания, Чехия и Полша са другите страни на континента, които отмениха част от мерките.

С 128 хиляди смъртни случая Великобритания е една от най-засегнатите държави от коронавируса. Независимо от облекчаването на мерките и бързите темпове на масова ваксинация британското  правителството е категорично, че опасността не е отминала и хората трябва да останат бдителни. Повод за опасенията са зачестилите случаи на хора, разболели се с опасния индийски щам на коронавирусната инфекция.

Мат Ханкок – министър на здравеопазването на Великобритания:

„До сега сме регистрирали над 1300 случая с индийския щам, като основното огнище е в град Болтън. Независимо от това учените от Оксфордския университет и проведените от тях лабораторни проучвания ни дават солидна доза увереност, че ваксините предпазват и от този щам.“

И властите в няколко региона на Испания отмениха част от рестрикции си. Наред с плажовете хората ще могат да посещават заведения и барове.

След шест месеца на пълната блокада в Чехия също започна частичната отмяна на мерките. От понеделник ресторантите, баровете и кафенета ще могат да приемат клиенти, но при показване на отрицателен тест за Ковид-19 или документ за завършена ваксинация. За спазването на мярката ще отговоря полицията, като нарушилите ги очаква солидни глоби.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани