Информационен център на Министерство на oтбраната

Обявен e конкурс за попълване на 20 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили

Обявен e конкурс за попълване на 20 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 20 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили (ВМС). Могат да кандидатстват лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина.

Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и Бургас. Длъжностите са за радиотелеграфист, електротехник, механик, шофьор, работник на фрегата и др. За някои от длъжностите се изисква кандидатите да покриват изискванията за плавателен състав на надводни кораби, съгласно наредба за военномедицинска експертиза.

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, минимум завършено средно образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и др.

В срок до 16 юни 2021 г. кандидатите трябва да подадат лично писмено заявление и всички необходими документи до командира на ВМС чрез структурите на Централното военно #окръжие по постоянен адрес.

Конкурсът ще се проведе по график от 9 до 13 август 2021 г. Той включва тест за обща култура, изпит за определяне на физическата годност и събеседване.

Тестът за обща култура обхваща 80 въпроса от 4 области (български език и литература; математика и логика; история; информатика) и се провежда за 60 минути. Изпитът по физическа подготовка включва изпълнение на брой коремни преси и лицеви опори за 90 секунди, тичане совалка 10х10 метра и крос 1000 метра.

Кандидатите за приемане на военна служба, които навършват посочената в закона възраст от 40 години през 2021 г. могат да се обръщат към длъжностното лице, приемащо заявленията, за допълнителна информация за сключването на договорите за военна служба.

Информация за всички обявени вакантни длъжности във Военноморските сили, условията и сроковете за кандидатстване може да намерите в интернет страницата на Министерството на отбраната тук:

https://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2021/20210517_Obyava_VMS.pdf?fbclid=IwAR3zEFnpKs8epFrhx3gUX4F-7yeykDr6mHoe4JZ58GLlt7tjZ4mSqHnSsbU

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top