Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На фона на Пандемията – Индия беше пометена от циклона Тауктае

[post-views]

Най-малко 20 загинали, повече от 100 в неизвестност и мащабни разрушения. Това е равносметката от урагана Тауктае, който връхлетя Индия през изминалата нощ с мощни ветрове и поройни дъждове. Заради лошото време властите бяха принудени да временно да преустановят започналата ваксинация.

Циклонът Тауктае връхлетя Индия с пориви на вятъра от 185 км/ч, след което се превърна в тропическа буря. Най-засегната е западната индийска провинция Гутжарат, където бяха регистрирани повече смъртни случаи.

Бурята причини и мащабни наводнения по цялото западно крайбрежие на страната, което принуди властите да евакуират няколко стотин хиляди души.

В същото време продължават спасителни операции по издирването на оцелели от потъналият транспортен плавателен съд, с 246 души на борда.

В операциите се включиха и кораби индийските военноморски сили, които са успели да извадят от океана 146 души.

Индия беше връхлетяна от циклона Тауктае в изключително тежък момент. Страната се намира в разгара на поредната вълна от Ковид-19, която се оказа изключително смъртоносна.

Само за последните 24 часа в страната бяха регистрирани над 280 хиляди нови случая на инфекция и повече от 4 хиляди смъртни случаи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани