Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

НВУ „Васил Левски“ е домакин на ДВШ по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров“

[post-views]
НВУ „Васил Левски“ е домакин на ДВШ по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров“

НВУ „Васил Левски“ Велико Търново е домакин на ДВШ по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров“. Подробностите сега от колегите Добрин Иванов, Борислав Василев и Иван Борисов.

НВУ „Васил Левски“ Велико Търново е домакин на ДВШ по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров“. В традиционното и едно от най-важните състезания от спортниякалендар на МО тази година се включиха рекорден брой учасници: 11 отбора с по 8 състезатели – 4 мъже и 4 жени. Мероприятието се провежда при строги епидемиологични мерки във връзка със здравната обстановка  и пандемията от КОВИД 19. През първия ден на надпреварата състезателите премериха сили в прецизната стрелба.

При мъжете индивидуално водач във временното класиране е майор Веселин Генов от служба ВП с акив от 126 точки. Втори със същия резултат е старши лейтенант Цоло Цолов от сборния отбор на МО. На трето място до момента е майор Васил Маринов с 125 точки от отбора на съвместното командване на специалните сили. Отборно при мъжете след първата дисциплина води тимът на съвместното командване на специалните сили с 365 точки, следван от домакините от НВУ „В. Левски“ с 363 точки и сборния отбор на МО с 346 точки.

При жените индивидуално водач във временното класиране е цивилен служител Спаска Павлова с актив от 128 точки. На второ място е майорАнна Проданова с 127 точки, а трета е млад сержант Лидия Петкова със сбор от 123 точки. И трите състезателки са от отбора на съвместното командване на специалните сили. Съответно и тимът им е на първо място след първия състезателен ден с актив от 378 точки. На второ място е сборния отбор на МО с 350 точки, а трети за сега е отбора на ВВС с 332 точки.

Състезанието продължава до Петък с дисциплината бърза стрелба, след което ще разберем и шампионите индиидуално и отборно при мъжете и жените.

За ВТК от ДВШ по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров“ Търново 2021 година Добрин Иванов, Борислав Василев и Иван Борисов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани