Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Официално Байдън и Путин се срещат на 16 юни в Женева

[post-views]
Русия: Среща между Путин и Байдън е възможна през юни

Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин ще се срещнат на 16 юни в Женева. Това съобщиха от Белия дом и Кремъл. Очаква се лидерите да обсъдят общи въпроси, свързани с двустранните отношения и глобалните предизвикателства, като пандемията от Ковид-19.

Отношенията между САЩ и Русия от години се намират в една от най-ниските си точки. Причините за това са комплексни – от твърденията на Вашингтон за активната намеса на Москва в американския политически живот и руските кибератаки, до човешките права и конфликта в Украйна.

Независимо, че очакванията за сериозен пробив по време на предстоящата срещата са малки, Вашингтон и Москва изглеждат доволни от предстоящия форум. Двамата държавни глави ще обсъдят двустранните връзки, проблемите, свързани със стратегическата ядрена стабилност и други въпроси, включително и сътрудничеството в борбата срещу коронавируса и регионалните конфликти, посочиха от Кремъл.

Това няма да е първата среща между Джо Байдън и Владимир Путин. Двамата се видяха за първи път  през 2011 г. в Москва, но тогава Байдън е вицепрезидент, а Путин – министър-председател.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани