Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Със закон Русия извади организацията на Навални от политиката

[post-views]

Държавната Дума – долната камара на руския парламент, одобри на трето четене закон, който забранява на организации определени за „екстремистки“ да участват в изборите. С промените антикорупционната организация на критик №1 на Кремъл Алексей Навални е извадена от политиката .

Ограниченията важат за всички избираеми държави постове и освен лидерите на обявените от съда за „екстремистки“ организации, засяга и техните членове. За първите забраната е за пет години, а за вторите три години, става ясно от текстовете в новия закон.

Ограниченията засягат не само членовете на подобни организации, а и симпатизантите, а за такива сме смятат, всички, които са направили изявление в тяхна подкрепа в публичното пространство.

За критиците на Кремъл законът, който беше внесен от управляващата партия „Единна Русия“, е насочен неправителствената антикорупционната организация на видния опозиционер Алексей Навални, който се намира в затвора.

Припомням, че в началото на април руската прокуратура поиска от съда да признае организацията на Навални за екстремистка, а малко след това и  Федералната служба за финансов контрол Росфинмониторинг я постави под наблюдение.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани