Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция озадачена, в интернет се върти оферта за кампания срещу Pfizer

[post-views]

Във Франция се върти тайна оферта в интернет за кампания срещу ваксината срещу Ковид-19 на Pfizer. За това алармираха няколко влиятелни инфлуенсъри в страната, които имат милиони последователи в социалните мрежи, като „Ютюб“ и „Туитър“. 

Няколко френски инфлуенсъри твърдят, че са получили имейл от малко известно британска агенция да станат нейни партньори. В него се посочва, че пожелал анонимност клиент, със голям бюджет, е готов да плати солидни суми, ако се включат в кампания срещу ваксините на Pfizer.

Инфлуенсърът Лео Грасет, който има близо 1 200 000 последователи в „Ютюб“, посочва, че адресът на фирмата е изглежда фалшив, а от профилите на предполагаемите й служители става ясно, че повечето работят и живеят в Русия.

За сега от фармацевтичната компания „Pfizer отказват коментар. Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви, че не може да каже кой е източникът на подобна капания, но я определи за опасна, безотговорна и безполезна, защото повече французи искат да се ваксинират.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Избрани