Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ротно тактико-специално учение на полигон „Корен“ в рамките на „STIRKIE BACK 21“

[post-views]
Ротно тактико-специално учение на полигон „Корен“ в рамките на „STIRKIE BACK 21“

Учението „STIRKIE BACK 21“ продължава на учебен полигон „Корен“ с провеждането на ротно тактико-специално учение от Инженерната рота за хоризонтални конструкции от Батальона за защита на силите на 2-ра механизирана бригада.

Учението е на тематика свързана с фортификационното оборудване на батальонния район за отбрана, устройването и маскировката на командния пункт на 2-ра механизирана бригада и се провежда под ръководството на командира на батальона подполковник Иван Иванов. Под ръководството на командира на ротата капитан Иван Благоев, военнослужещите изпълниха задачи по устройване на укрития за личния състав, бронетаковата и автомобилна техника.

Военнослужещите от щабния батальон на бригадата, с командир подполковник Георги Вълев, изпълника задачи по маскировката на Центъра за ръководство и контрол на учението и на Комуникационно-информационния възел.

Днес приключи и войсковият стаж на осем курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“, които от 17 до 28 май  участваха в полевата подготовка на тактическото учение с бойна стрелба „Strike Back 21“ като заместник – командири на взводове в механизирани и разузнавателни формирования на 31-ви механизиран батальон с командир подполковник Светослав Годинов.

В края на стажа, командирът на 2-ра механизирана бригада, бригаден генерал Стоян Шопов се срещна с курсантите и се запозна с техните впечатления от проведения войскови стаж в бригадата, след което курсантите се запознаха с елементите на „Центъра за ръководство и контрол на учението“ и с процеса на работа в него под ръководството на Началника на щаба на 2-ра механизирана бригада полковник Атанас Георгиев. 

 „STIRKIE BACK 21“

Бъдещите офицери благодариха на командването на бригадата за предоставената им възможност да натрупат  нови знания и практически опит по време на войсковия стаж и изявиха желание следващият войскови стаж да проведат отново във формирования от състава на 2-ра механизирана бригада.

Източник: jfc.armf.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани