Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Двама загинали и над 20 ранени при стрелба във Флорида

[post-views]
Двама загинали и над 20 ранени при стрелба във Флорида

Двама души бяха убити и най-малко 20 души бяха ранени при стрелба пред банкетна зала в град Хаялия в щата Флорида. Това съобщи в „Туитър“ директорът на полицията в окръг Маями-Дейд Алфредо Рамирес, цитиран от световните агенции.

„Намирам се на мястото на още един умишлен и подъл акт на насилие, при който бяха използвани огнестрелни оръжия и бяха ранени над 20 души, а двама души за съжаление бяха убити“, заяви той. „Тези хладнокръвни убийци са стреляли безразборно по тълпата“, добави Рамирес.

Нападателите са били трима. Те са слезли от бял нисан. Носели са автоматични оръжия и пистолети. Открили са безразборно огън по множеството, събрало се за концерт. После са избягали с колата. Полицията отправи призив към свидетели, които биха могли да помогнат за локализирането на нападателите.

Флорида си остава белязана от спомена за стрелбата от юни 2016 г., когато американски гражданин от афганистански произход застреля 49 души в гей клуб в Орландо.

В последните месеци САЩ бяха разтърсени от няколко масови стрелби – в център на куриерската фирма „ФедЕкс“ в Индианаполис, в офис сграда в Калифорния, в магазин в Колорадо и в няколко спа центъра в Атланта. Миналата сряда служител на общинска транспортна фирма уби осем свои колеги в Сан Хосе в Калифорния, след което се самоуби.

Миналия месец президентът Джо Байдън определи насилието, при което се използват огнестрелни оръжия в САЩ, като епидемия. Според специализирания сайт „Архив за насилието с огнестрелни оръжия“ (Gun Violence Archive) миналата година е имало над 43 000 смъртни случая в САЩ, свързани с огнестрелни оръжия. В това число се броят и самоубийствата с огнестрелно оръжие.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани