Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курс за длъжността „Заместник командир на взвод“ завърши в Професионалния сержантски колеж – ВВС

[post-views]
Курс за длъжността „Заместник командир на взвод“ завърши в Професионалния сержантски колеж – ВВС

За времето от 10.05.2021 г. до 28.005.2021 г. в Професионален сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Г. Бенковски“ гр. Долна Митрополия се проведе курс „За длъжност „Заместник командир на взвод“ и приравнени и военно звание „Старши сержант“. В курса взеха участие 18 (осемнадесет) военнослужещи от формирования на ВВС. 

Курсът се проведе в два периода. Първият етап, за времето от 10.05. 2021 г. до 14.05.2021 г. се проведе в електронна среда. За този период специализантите преминаха теоретични и методически занятия по Устави, Огнева подготовка, Тактическа подготовка и Военнолидерска подготовка.

Вторият етап – от 17.05.2021 г до 28.05.2021 г. занятията, които преминаха специализантите бяха практически и методически.

Средният успех на курса за длъжност „Заместник- командир на взвод“ и приравнени и военно звание „Старши сержант“ е много добър 4,79.

Най-висок успех по време на курса постигнаха :

  • сержант Ивайло Радев от в. ф. 52090 – Долна Митрополия с успех Отличен 5,79 .
  • сержант  Александър Вътов от в. ф. 54930-София с успех Отличен 5,59.

На специална церемония курсистите бяха поздравени за постиженията си и отговорността по време на обучението от полковник Андриян Колев – заместник- началник по практическото обучение и международното сътрудничество. Заедно с офиц. кандидат Любен Василев  връчиха грамоти на отличниците на курса и удостоверения за повишената квалификация на всички курсисти.

Източник: af-acad.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани