Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Челси ликува с втори трофей в Шампионската лига

[post-views]
Челси ликува с втори трофей в Шампионската лига

Челси спечели за втори път в историята си Шампионската лига по футбол на Европа, след като на финала в Порто надигра с 1:0 Манчестър Сити. 14 110 зрители на ст. „До Драгао“ станаха свидетели на изцяло английския финал, а големият герой за „сините“ от Лондон бе Кей Хаверц.

Германският национал се разписа след изящен пас на Мейсън Маунт в 42-та минута на срещата. Хаверц чукна топката покрай излезлия извън наказателното поле вратар Едерсон, след което нямаше проблеми да реализира на опразнената врата. Това бе първи гол за Хаверц в Шампионската лига.

Тимът на Манчестър Сити, който за първи път в историята си игра финал в турнира, владееше повече топката, но трудно пробиваше здравата защита на Челси. Шансове за гол се откриха през Рахийм Стърлинг и Фил Фоудън.

През второто полувреме капитанът на „гражданите“ Кевин Де Бройне напусна просълзен терена, след като получи тежък удар от Антонио Рюдигер в главата. Малко след това играчите на Сити поискаха дузпа за игра с ръка на Рийс Джеймс в наказателното поле, но реферът Матео Лаос не реагира.

В 73-та минута Челси можеше да вкара втори гол при бърза контраатака, при която Хаверц изведе резервата Кристиан Пулишич сам срещу Едерсон, но американецът стреля покрай гредата.

В даденото 7-минутно продължение след удар на Рияд Марез топката облиза напречната греда, а малко след това момчетата на Томас Тухел триумфираха. Челси спечели Шампионската лига.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани