Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британската армия ускорява прехвърлянето във Великобритания на местните си служители в Афганистан

[post-views]
САЩ и талибаните са пред споразумение

Британският министър на отбраната Бен Уолъс обяви ускоряване на прехвърлянето във Великобритания на местния персонал, който Лондон е наел в Афганистан, поради страх от преследване и отмъщение от страна на талибаните след скорошното изтегляне на войските на НАТО от страната, предаде Франс прес.

„Докато изтегляме нашите въоръжени сили е напълно в реда на нещата да ускорим прехвърлянето на онези, които има риск да станат жертви на преследване“, посочи в изявление Уолъс.

Министърът обеща „да направи всичко по силите си“, за да „гарантира сигурността“ на „преводачите и други местни служители, които рискуваха живота си, работейки рамо до рамо с британските сили в Афганистан“, подчертавайки огромния „дълг“, който Великобритания има към тези хора.

Лондон, който вече прехвърли във Великобритания 1358 афганистанци за 20-те години от началото на конфликта, обеща в началото на април да осигури убежище в Обединеното кралство приоритетно за всички местни служители, които се чувстват застрашени, които все още работят или вече не работят за британските сили в Афганистан, отбелязва АФП.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани