Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Политически активист от Беларус се самонарани в съдебна зала

[post-views]
Тихановска към външните министри от ЕС: Наложете санкции срещу режима в Минск

Политически активист от Беларус се самонарани във врата, по време на съдебния процес срещу него. Според Министерството на здравеопазването състоянието на 41-годишния Степан Латипов е стабилно и добро.

Кадри в интернет показват как политическият активист Степан Латипов пада на земята, след като се самонаранява с остър предмет, който прилича на химикалка. Той е отведен в болница, където по-късно е опериран. Латипов обвини силите за сигурност в натиск и изтезания, твърдейки, че е принуден да признае вината си за това, което не е извършил и че е заплашен от наказателно преследване на своите роднини. Степан Латипов е задържан през септември миналата година по множество обвинения, включително за създаването на опозиционна социална медия и оказване на съпротива при арест.

Малко по-късно стана ясно, че Беларус ограничава временно възможността за напускане на страната. Мярката се налага заради много молби за напускане на страната заради издаването на разрешения за местопребиваване от други страни, уточниха от граничната комисия. Припомняме, че пътуванията с въздушен транспорт са с ограничени дестинации, след като Европейския съюз забрани на беларуски самолети да ползват неговото въздушно пространство.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани