Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия: НАТО снабдява Украйна с оръжие под прикритието на ученията Sea Breeze

[post-views]

Под прикритието на ученията Sea Breeze („Морски бриз“) НАТО отново ще достави на Украйна модерни оръжия за войната в Донбас. Това твърди говорителят на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от „Новости“.

По думите му въпреки морския статус на ученията, „истинските граници на военната дейност далеч надхвърлят украинския участък от акваторията на Черно море“.

По-конкретно, според руския генерал, в Украйна те ще отработят взаимодействието на специални сили от различни националности „при съвместно изпълнение на задачи, както и парашутно и щурмово кацане от хеликоптери, включително през нощта“.

„И още по-конкретно, именно там, под прикритието на учението, се планира да се доставят модерни оръжия, боеприпаси и материално имущество за украинските войски“, настоя Конашенков пред репортери.

След това, както и в предишните години, всичко това щяло да бъде изпратено в Донбас, добави той.

Военното министерство на Русия възнамерява да „следи отблизо хода на подготовката и провеждането на „учения и, ако е необходимо, да реагира адекватно на променящата се ситуация в интерес на гарантирането на руската военна сигурност“.

Източник: news.bg 

Най-ново

Виж още

Избрани