Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболистите ни загубиха от Италия след тайбрек в Лигата на нациите

[post-views]
Волейболистите ни загубиха от Италия след тайбрек в Лигата на нациите

Волейболистите от националния ни отбор загубиха от домакина Италия с 2:3 гейма четвъртия си мач от турнира Лига на нациите в Римини. До момента България има 1 успех и 3 поражения

България стартира добре в срещата и поведе с 6:4, но след това домакините отвърнаха с три поредни точки и обърнаха развоя – 7:6, а първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за съперника. След него „скуадра адзура“ продължи да доминира и първата част приключи при 25:19 за италианците.  Вторият гейм започна абсолютно равностойно, а две отлични блокади на Аспарухов и Парапунов доведоха до аванс за нашите, който се запази до края и българите изравниха резултата. В третата част италианците лесно печелеха точки като преднината им се запази до края с 25:13 и 2:1 гейма за домакините.

Селекционерът на Бългаия Силвано Пранди реши да остави в игра Сеганов, както и Светослав Иванов и в началото на четвъртия гейм. Националите ни успяха да вземат частта с 25:23. В тайбрека българите отново загубиха концентрация, най-вече при изпълнението на началния удар, което се оказа решаващо за успеха на домакините с 15:12. Най-резултатен за България стана Радослав Парапунов с 22 точки, а неговият съотборник Аспарух Аспарухов добави още 19 точки.

За домакините Алесандро Микелето се отличи с 21 точки.

В следващите мачове България играе срещу Канада и Иран.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани