Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В битката срещу Ковид-19 САЩ отпускат допълнително 25 милиона ваксини на ООН

[post-views]
Започнаха доставки на ваксината на „Пфайзер“ в САЩ и Европа

САЩ отпускат допълнително 25 милиона ваксини срещу Ковид-19 за кампанията на ООН в борбата срещу инфекцията. Това обяви американският президент Джо Бадйън. Докато пандемията върлува по света американците няма да са защитени, категоричен е държавният глава.

Обещаните 25 милиона дози ще бъдат отпуснати от федералните запаси от ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Джонсън енд Джонсън“, уточни президентът на САЩ.

Близо 75 процента от дарението ще отиде директно към програмата на ООН КОВАКС, която вече е разпространила по света над 76 милиона ваксини.

Преди седмица Вашингтон заяви, че има намерения до края на юни да отпусне до 80 милиона дози, което да даде допълнителен тласък на усилията на ООН да се справи със здравната криза.

Новината от Белия дом дойде няколко часа, след като представителите на СЗО в Африка призоваха развитите страни да ускорят предоставянето на ваксини, защото пандемията на Черния континент е отново в разгара си.

Липсата на ваксини за по-бедните държави по света може да удължи битката срещу пандемията от Ковид-19, категорични са здравните експерти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани