Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Георги Панайотов: Отбранителните ни способности са на добро ниво

[post-views]
Министър Георги Панайотов: Отбранителните ни способности са на добро ниво

Спряна е обществена поръчка в частта й за две лимузини

„Състоянието на отбранителните способности на Българската армия  позволява изпълнението на задачите по мисиите, които произтичат от конституционните задължения за гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната в национален формат и в рамките на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.“ Това заяви министърът на отбраната Георги Панайотов на пресконференция във Военното ведомство.

Той направи уговорката, че този процес е придружен с редица ресурсни и технологични ограничения, за чието поетапно премахване са предприети необходимите мерки и действия.

Стана ясно, че едно от първите действия на министъра на отбраната след встъпването му в длъжността е било да спре обществена поръчка  за служебни автомобили в частта й за два луксозни автомобила „Ауди-А8“, на обща прогнозна цена 314 000 лв. с ДДС.

Министърът на отбраната заяви, че над 90% от поръчките на МО са възлагани директно, без търг. Това не е в разрез със закона, но не е извършена пазарна проверка, уточни той.

Най-ново

Единична публикация

Избрани