Информационен център на Министерство на oтбраната

17 години от вдигането на военноморския флаг на спасителен кораб „Протео”

17 години от вдигането на военноморския флаг на спасителен кораб „Протео”

На 04 юни, с тържествен ритуал, в Пункт за базиране Варна бе чествана 17-тата годишнина от вдигането на Военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео”.

На тържеството присъстваха заместник-командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби – капитан І ранг Ваньо Мусински,  командирът  на Пункт за базиране Варна – капитан І ранг  Тодор Богданов,  командирът   на   1 дивизион  патрулни  кораби – капитан І ранг Божидар Иванов, ВРИД командирът на 3 дивизион  противоминни кораби – капитан ІІ ранг Лъчезар Иванов и кръщелницата на кораба г-жа Галина Колева.

От името на Командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, бяха връчени грамоти  за доказан професионализъм и проявена инициатива.

Командирът на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров благодари за труда, желанието и стремежа за овладяване на сложната  техника на офицерите, старшините и матросите и награди заслужилите с грамоти и почетни значки по повод предстоящата 70-та годишнина  на дивизиона и празника на кораба.

На тържеството бяха връчени и сертификати на завършилите курс за „Начална подготовка на щатни водолази” в „Център за подготовка на водолази и бордни спасители”.

Командирът на кораба капитан III ранг Тенко Стефанов  изказа благодарност на всички положили усилия в обслужването на сложния спасителен комплекс.

Източник:navy.mod.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top