Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Белберов и Панталеев отпаднаха в Париж

[post-views]
Белберов и Панталеев отпаднаха в Париж

Петър Белберов и Радослав Панталеев не успяха да се класират за полуфиналите на европейската олимпийска квалификация по бокс в Париж

Носителят на Купа „Странджа“ за 2018 година отстъпи по точки на руснака Иван Верясов в категория над 91 килограма.

Родният национал започна добре срещата, като успя да напипа ритъма срещу по-високия и боксиращ с обратен гард съперник. За съжаление, с течение на времето българинът отстъпи инициативата и в решителния трети рунд не направи достатъчно, за да убеди съдиите, че заслужава успеха.

Другият ни участник във вечерната сесия Радослав Панталеев не довърши срещата си. Националът ни при 91-килограмовите бе спрян в двубоя с испанеца Емануел Рейес. Той получи три официални предупреждения във втория рунд, което доведе и до преждевременно прекратяване на двубоя.

Така на полуфиналите днес България ще бъде представена от Стойка Кръстева в кетегория до 51 кг. и Станимира Петрова при 57 килограмовите.

Преди това Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за Олимпийските игри в Токио. Многократната световна и европейска шампионка се класира за полуфиналите на европейската квалификация в Париж. Петрова победи британката Карис Артингстал с 4:1 съдийски гласа и така си осигури място на Игрите в японската столица след месец и половина. Петрова продължава участието си в Париж срещу ирландката Уолш за място на финала. Преди нея Стойка Кръстева  също си осигури квота за Токио. Тя също ще се боксира на полуфиналите с туркинята Бусе. Така 35-годишната националка за втори път ще участва на олимпиада след 2012 година в Лондон. Стойка е двукратна европейска шампионка и има два сребърни медала от световни първенства.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани