Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Елизабет Втора е ,,във възторг“ от раждането на Лилибет Даяна Уиндзор

[post-views]
Британски военнослужещи обвиниха принц Хари в измяна

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора е „възхитена“, след като херцогът и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл и принц Хари обявиха раждането на второто си дете. Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор се роди в петък в болница в Санта Барбара, Калифорния.

В изявление Бъкингамският дворец написа: „Кралицата, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол, както и херцогът и херцогинята на Кеймбридж са информирани и са във възторг от новината. Хари и Меган получиха и поздравления от Принц Чарлз и херцогинята на Корнуол в Tуитър: „Поздравления за Хари, Меган и Арчи за пристигането на бебето Лилибет Даяна. Пожелавайки им всичко хубаво, в този специален момент. Премиерът на Великобрития Борис Джонсън изпрати своите „поздравления“ към двойката, а лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър приветства „прекрасната новина“.

Лилибет Даяна Уиндзор  е 11-тото правнуче на кралицата. В детството си Елизабет Втора е наричана на галено Лилибет. Средното име на бебето е избрано да почете „любимата си покойна баба“, принцесата на Уелс – лейди Даяна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани