Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Петрова и Кръстева загубиха на полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир по бокс в Париж

[post-views]

Българките Стойка Кръстева и Станимира Петрова останаха с бронз след загуби на полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир в Париж.

Кръстева претърпя поражение при 51-килограмовите от европейската шампионка и световна вицешампионка Бусе Наз Чакъроглу (Турция) с 0:5 (27:30, 28:29, 278:29, 27:30, 28:29).

Кръстева беше по-активна през цялата среща, а поставената под номер 1 в схемата Чакъроглу разчиташе основно на контри.

Българката имаше предимство в първия рунд, но в оспорвания втори рунд съдиите дадоха предимство на туркинята, което тя запази в последната част.

Световната шампионка от 2014 година и двукратна европейска шампионка Петрова падна в категория до 57 килограма от Микела Уолш (Ирландия) с 2:3 (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29).

Българката имаше аванс в резултата след първите два рунда, но в последния всичките петима съдии дадоха предимство на Уолш, което донесе победата на ирландката и реванш за загубата от Петрова на финала на Европейските игри в Минск 2019.

Кръстева и Петрова вече си осигуриха квоти за Олимпиадата в Токио, но не успяха да спечелят допълнителни точки на световната ранглиста, което да им даде възможност за по-приемлив жребий на Игрите в Япония след месец и половина.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Виж още

Избрани