Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ясни са шампионите по плажен хандбал, до седмица определят националите за Евро 2021 във Варна

[post-views]
Ясни са шампионите по плажен хандбал, до седмица определят националите за Евро 2021 във Варна

Хандбален клуб „Асти 91“ стана държавен шампион по плажен хандбал при мъжете, а ХК „Люлин София“ е No 1 на България при дамите от шампионата, който приключи в Несебър. Сребърните медали при мъжете заслужи ХК „Локомотив Горна Оряховица“, а бронзът бе спечелен от ХК „Труд“.

При жените втори е ХК „Етър Велико Търново“, а трети ХК „Сливница“.

Призьорите бяха наградени от Росен Добрев, президент Българската федерация по хандбал, Николай Димитров, кмет на община Несебър и Белчо Горанов, генерален секретар на Българския олимпийски комитет.

Държавният шампионат беше генерална репетиция за Европейското първенство по плажен хандбал за мъже и жени, на което от 13 до 18 юли домакин е Варна.

През следващата седмица ще бъдат определени разширените състави на националните ни отбори при мъжете и жените, които ще започнат подготовка за шампионата на Стария континент в България.

“Голяма е разликата между плажния хандбал и хандбала в зала. България има много големи шансове да направи нещо значимо в плажния хандбал. Този спорт трябваше да стане олимпийски в Париж, но заради пандемията отлагат това с едни Игри. Така или иначе като стратегия България трябва да продължи да го развива, защото това е един доста

атрактивен и динамичен спорт, грабващ публиката“, сподели Росен Добрев, президент Българската федерация по хандбал.

19 държави ще спорят на Европейското във Варна за медалите при мъжете. България е в група с Хърватия, Полша, Швейцария и Швеция.

18 отбора участват в надпреварата при жените, като България е в група с Унгария, Хърватия, Норвегия и Румъния.

От 8 до 11 юли на варненския плаж ще се проведе и Европейско първенство за юноши и девойки до 17 години.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани