Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Китай не споделя нашите ценности, смята Столтенберг

[post-views]

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че китайските правителствени ръководители не споделят нашите ценности. Той добави, че НАТО е съгласен с подхода на Джо Байдън спрямо Русия, в това число и диалога, който ще се състои в Женева между американския президент и руския държавен глава Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Тези изявления Столтенберг направи след среща с Байдън във Вашингтон. Байдън ще присъства на срещата на върха на НАТО в Брюксел на 14 юни, където темите за Русия и Китай ще бъдат също дискутирани.

По повод срещата на върха на алианса Столтенберг каза, че тя ще бъде силна демонстрация на трансатлантическото единство на Европа и Северна Америка, предаде ДПА. „Защото заедно ние сме по-силни и по-безопасни в един все по-непредсказуем свят“, допълни той.

Генералният секретар изрази задоволство, че ще посрещне Байдън в Брюксел, като каза, че „Едно силно НАТО е добре за Европа, но е също добре за САЩ, тъй като нито една голяма сила няма толкова много приятели и съюзници, колкото има САЩ в НАТО“.

Във Вашингтон Столтенберг разговаря и с американския министър на отбраната Лойд Остин. Двамата обсъдиха Афганистан, където от над месец е в ход изтеглянето на международните сили.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани