Информационен център на Министерство на oтбраната

Сдружение „Български музеи“ връчва годишните национални награди „Наследство“

Националният военноисторически музей предлага историческа разходка 136 години назад

На 10 юни (четвъртък) от 16.30 часа в Националния военноисторически музей Сдружение „Български музеи“ ще връчи наградите „Наследство“ за 2020 г. Това са първите институционално установени награди, които отличават музейни институции за приноса им в съхраняването и популяризирането на културното наследство на страната и се връчват за 5-а поредна година.

Наградите се дават в три категории – Музей на годината, Образователна инициатива, Събития и работа с публики. Номинираните в категория „Музей на годината“ са Националният военноисторически музей и Градската художествена галерия – Пловдив. В категория „Образователни инициативи“ са номинирани Археологически музей „Велики Преслав“, Исторически музей – Карлово, и Регионален исторически музей – Кюстендил. В категорията „Събития и работа с публики“ за приза се състезават Регионален етнографски музей на открито „Етър“, Исторически музей – Разлог, Музей „Борис Христов“ – София, Национален музей на образованието – Габрово и Национална галерия – София.

Победителите се определят от жури в състав доц. д-р Людмил Вагалински (археолог, дългогодишен директор на Националния археологически институт с музей – БАН), д-р Светла Казаларска (културен антрополог), Весела Ножарова (изкуствовед и куратор), д-р Николай Тодоров (директор на РИМ – Силистра) и д-р Екатерина Цекова (директор на Националния политехнически музей).

Източник: nvim

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top