Информационен център на Министерство на oтбраната

С предупреждение към Русия започна първата обиколка на Джо Байдън в Европа

Байдън говори с Путин във вила от XVIII в. на Женевското езеро

С предупреждение към Русия започна първата обиколка на американския президент Джо Байдън в Европа. САЩ ще отговорят „по твърд и осезаем“ начин, ако руското правителство се впусне във вредни дейности, заяви Байдън при пристигането си във Великобритания, която e първата спирка в 8-дневната визита на президента.

Президентският самолет „Еърфорс 1“ се приземи на летището в британската военновъздушна база Милдънхол, която е дом на около 1000 американски военнослужещи и техните семейства.

САЩ се завърнаха и дават ясен сигнал, че демокрации са единни при справянето с най-големите проблеми и предизвикателства, от които зависи нашето бъдеще, посочи американският президент, с което очерта и основната цел на посещението си в Европа.

Първата отвъдокеанска обиколка на Джо Байдън е натоварена с големи очаквания. От една страна държавният глава ще се опита да заздрави старите съюзи в Европа, силно разклатени при управлението на  Доналд Тръмп. От друга да намери общи теми за диалог с Русия и то в момент, когото отношенията между двете страни са в най-ниските си точки от края на Студената война.

По време на посещението си Байдън ще участва на срещата на страните от Г-7, посветена на епидемията от Ковид-19, след което заминава за Брюксел за среща на лидерите на страните членки на НАТО. Кулминацията на визита ще е  срещата на Байдън с руския президент Владимир Путин на 16 юни в Женева.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top