Информационен център на Министерство на oтбраната

Блокада стачка парализира Гърция

Блокада стачка парализира Гърция

Национална стачка парализира Гърция. Протестът, организиран от двата най-големи профсъюза, засегна обществения, железопътния и въздушния транспорти. Повод за недоволство са готвените от правителство трудови реформи.

Над 10 хиляди души се събраха пред сградата на гръцкия парламент в Атина, в знак на протест срещу готвената от правителството трудова реформа.

В стачката сте включиха още журналисти от печатните и електроните медии, както и служители от администрацията в държавния и частния сектор.

Според синдикатите промяната е в ущърб за правата на работниците и ще позволи на работодателите да експлоатират по-лесно служители си.

Консервативното правителство на премиера Кириакос Мицотакис, което анонсира реформата миналия месец, защити плановете си с необходимостта да се модернизира, по думите му, античното трудово законодателство в страната.

Според него промените ще предложат на работниците по-голяма гъвкавост при определяне на собствените си графици и ще помогнат за справяне с експлоатацията, неплатения извънреден труд и недекларирания труд, които подхранват до голяма степен сивата икономика.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top