Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джокович надделя над Беретини и му предстои сблъсък с Надал

[post-views]
Джокович пречупи Пуй! Предстои класика в Мелбърн!

Новак Джокович достигна до полуфиналите на Ролан Гарос след убедителна победа над италианеца Матео Беретини. Съперник на Джокович в битката за място на финала ще бъде неговият голям конкурент Рафаел Надал

Новак Джокович достигна до полуфиналите на Ролан Гарос за трети пореден път след убедителна победа в три сета 6-3, 6-2, 6-7(5), 7-5 над световния №9 Матео Беретини. Сърбинът не показа колебанията, които демонстрира срещу Лоренцо Музети в предходния кръг, и триумфира над първата ракета на Италия, правейки важна крачка към своята втора титла в Париж.

Съперник на Джокович в битката за място на финала ще бъде неговият голям конкурент Рафаел Надал , който преди това победи Диего Шварцман. Предстоящият мач ще бъде №58 между двамата, като до момента балансът е 29-28 в полза на Джоковеч.

В третата част се стигна до тайбре, който бе доста интригуващ, като никой от двамата не успяваше да поведе с повече от една точка, но в крайна сметка Беретини показа повече хладнокръвие в най-важния момент и надделя със 7-6(5).

Четвъртият сет бе най-оспорваният , като резултатът се движеше гейм за гейм почти до края. Световният №1 стигна до втори мачбол, който Беретини успя да спаси с чудесен уинър, а след разиграването сърбинът изпусна нервите си и скъм своя треньор Мариан Вайда. При следващата възможност която получи Джокович не допусна грешка и оформи крайното 6-3, 6-2, 6-7(5), 7-5 след три часа и половина игра. На полуфиналите в Париж Джокович ще спори с Рафаел Надал. Испанецът се класира за тази фаза на Ролан Гарос за пети пореден и общо 14-и път в кариерата.Матадорът победи Диего Шварцман, с 3:1 сета в отделните части 6-4, 4-6, 6-4, 6-0.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани