Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Три медала за ансамбълът ни за девойки на ЕП във Варна

[post-views]
Три медала за ансамбълът ни за девойки на ЕП във Варна

Ансамбълът ни девойки спечели три сребърни медала в многобоя и във финалите на отделните уреди в първия ден на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

фото : Анна Недкова

В многобоя Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова събраха сбор от 65.450 точки. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова останаха след лидера Русия, който допусна грешкии отново е първи. Бронзовите медали са за състава на Израел.

Във финалите на отделните уреди след отлична игра България взе още два сребърни медала. За композицията с пет топки българките стъпиха на почетната стълбичка с втори резултат от  39.000 точки (30.300 за трудност, 8.750 за изпълнение и 0.050 наказание). Шампионът в многобоя Русия взе златото с 40.400 точки, от които 31.6 за трудност. На трето място се нареди ансамбъла на Беларус с 37.550 точки.

Във финала с пет ленти нашите гимнастички  отново останаха втори. Състезателките на  Русия записаха трета титла в актива си, а трети станаха представителките на Израел.

Днес европейското първенство продължава с квалификациите за многобоя при жените, който ще представят съчетанията си с обръч и с топка. България ще  бъде представена от  Боряна Калейн и Катрин Тасева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани