Информационен център на Министерство на oтбраната

Подготвяме председателството на процеса SEDM

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев: Подготовката на предстоящото българско председателство на процеса SEDM е в ход

„Подготовката за предстоящото ни председателство на процеса SEDM (Процес на срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа) е в ход. Личният състав на новия Секретариат вече е определен и назначен, а координацията между Тирана и София е в напреднала фаза.” Това заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев при участието си в Годишната среща на заместник-началниците на отбраната в рамките на инициативата SEDM. Поради противоепидемичните ограничения срещата се състоя чрез видеотелеконферентна връзка, съобщиха от МО. Генерал-лейтенант Илиев допълни, че през следващата седмица у нас се очаква да пристигне делегация от Албания за среща по предаване и приемане на отговорностите на Секретариата.

„Задълбочаването на сътрудничеството в областта на отбраната и укрепването на регионалните връзки и партньорства са част от подходите за справяне с предизвикателствата пред сигурността”, категоричен бе заместник-началникът на отбраната. Генерал-лейтенант Илиев акцентира върху важността на разширяване на сътрудничеството на страните от SEDM с НАТО, Европейския съюз и други международни организации.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top