Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания и САЩ обещаха ваксини на бедните страни

[post-views]
Великобритания и САЩ обещаха ваксини на бедните страни

Г-7 трябва да се ангажира да преразпредели поне 1 милиард дози ваксини в бедните страни. Щедрите обещания направиха американският президент Джо Байдън и британският премиер Борис Джонсън в курорта Карбис Бей в английското графство Корнуол, в навечерието на срещата на високо равнище на страните-членки на Г-7.

Британският премиер Борис Джонсън обеща  Обединеното кралство да дари над 100 милиона ваксини на по-бедните страни през следващата година. От своя страна Джо Байдън също даде заявка за дарения на 92 държави с ниски и средни доходи и Африканския съюз.

Джо Байдън – президент на САЩ:

„Съединените щати ще купят половин милиард дози ваксина Covid-19 на ,,Пфайзер“, за да дарят на близо 100 държави, които отчаяно се нуждаят от нея. Това е стъпка напред в историята, най-голямата покупка и дарение на КОВИД ваксини, правени някога от една държава.

Очаква се страните от Г7 да се съгласят колективно да предоставят милиард дози ваксина срещу КОВИД-19, в опит да се справят с пандемията през 2022 г. Президентът Байдън и британският премиер Борис Джонсън се обединиха около основните предизвикателства на този век: киберсигурността, нововъзникващите технологии, глобалното здраве и климатичните промени.

На срещата на върха лидерите на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, САЩ и Великобритания ще се съберат за първи път след пандемията от КОВИД-19.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани