Информационен център на Министерство на oтбраната

Златен и сребърен медал за ансамбъла на България на финалите на Европейското първенство във Варна

Златен и сребърен медал за ансамбъла на България на финалите на Европейското първенство във Варна

Ансамбълът ни с европейска титла във финала с пет топки

фото: Анна Недкова

Ансамбълът на България за жени спечели златен медал на пет топки и сребро на три обръча и два чифта бухалки на финалите на отделните уреди на 37-о Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, които вчера останаха пети в многобоя, днес изпълниха изключително силно композицията си на топки. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска получиха оценка от 47.500 точки, от които 38.6 за трудност и 8.9 за изпълнение.

На второ място остана европейският шампион в многобоя Русия с 47.275 точки, а на трето е Израел с 46.150 точки.

На три обръча и два чифта бухалки България също игра много силно и без грешки. Гимнастичките обаче получиха оценка от 45.950 точки (36.9 за трудност и 9.050 за изпълнение).

Българките имаха малшанс да изчакат доста преди да излязат на килима, тъй като Азербайджан беше подал контестация. Но публиката в залата подкрепяше бурно състезателките на Весела Димитров през целия ден.

Европейски шампион на обръчи и бухалки стана Израел с 46.150 точки, а на трето е Италия с 43.375 точки.

Това е шестото отличие за България от шампионата във Варна. Сребърни отличия в предишните дни завоюваха Боряна Калейн в многобоя при жените и ансамбъл девойки в многобоя и на финалите на отделните два уреда.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top