Информационен център на Министерство на oтбраната

Пилотен курс за офицерски кандидати във ВВВУ „Г. Бенковски”

ВВВУ "Георги Бенковски"

Деветнайсет военнослужещи от формирования на ВВС от цялата страна завършиха пилотния курс за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат”. Курсът се състоя за първи път. Обучението се проведе от 10 май до 4 юни в Професионалния сержантски колеж (ПСК) – ВВС, към ВВВУ „Г. Бенковски”.

Специализантите старшини, голяма част от които възпитаници на сержантското училище в Долна Митрополия, взеха активно участие и положиха успешно комплексен изпит, съобщиха от ВВВУ.

Курсът се проведе в два периода. От 10 до 18 май обучението бе в електронна среда. За това време специализантите преминаха теоретични и методически занятия по устави, огнева подготовка, тактическа подготовка, планиране и оценяване на подготовката, военнолидерска подготовка, ядрена, химическа, биологическа защита и екология и комуникационни и информационни системи.
През втория период – от 19 май до 4 юни, занятията бяха практически и методически. Специализантите влязоха в ролята на ръководители и инструктори по всяка една от изучаваните дисциплини. Средният успех на курса за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат” е Много добър 5,07.

Високият професионализъм, трудовият стаж и способностите на специализантите си проличаха през целия период на обучение, както и на положения изпит. Петима обучаеми завършиха с еднакъв успех – Много добър 5,38. Удостоверенията за успешно завършване на курса бяха връчени от полковник Андриян Колев – заместник-началник по практическото обучение и международното сътрудничество. Този курс бе последен за учебната 2020/2021 г. Общо 73-ма специализанти завършиха обучението си в различни курсове. (БА)

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top