Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Асен Златев – гост на олимпийската академия

[post-views]
Асен Златев – гост на олимпийската академия

Великият шампион Асен Златев бе почетен гост на Националната олимпийска академия в Несебър. 39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия на БОК (5–8 юни 2021 г.) започна своята работа на базата на НСА „Васил Левски“ в Несебър. Събитието събра 100 участници от цялата страна в сферата на образованието и спорта, за да обсъдят актуалните проблеми на физическото възпитание и спорта в духа на олимпийските принципи.

По традиция олимпийската общност откри официално 39-ата сесия на НОА в Старата Митрополия на Несебър. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците от името на председателя на Комитета Стефка Костадинова и откри работата на Академията. Във форума участват представители на НОА на Албания, началникът на РУО София област Росица Иванова, старши експертът в РУО София град Евелина Василева, представители на 17-те олимпийски клуба в страната и др.
Почетен гост на проявата бе олимпийският шампион по вдигане на тежести Асен Златев. Основната тема на НОА тази година е „Перспективите и предизвикателствата пред физическото възпитание и спорта в условията и след кризата от пандемията COVID-19.“
Лектори в тазгодишното издание на Олимпийската академия са Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, доц. Даниела Томова, заместник-декан в Югозападния университет и др.
Като част от културната програма на НОА внимание привлече и представянето на биографичната книга на олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев. В своята лекция Белчо Горанов запозна студенти, преподаватели и членове на олимпийските клубове в страната с проблемите, съпътстващи организацията за провеждането на Олимпийските игри в Токио през юли. Той информира аудиторията с формирането на българския състав за Токио и спечелените до момента квоти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани