Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Големите отсъстващи

[post-views]
Големите отсъстващи
Ван Дайк

И на предстоящото европейско ще има големи имена, които няма да участват в него. Различни са причините за тяхното отсъствие. Някои не се класираха за него, други ще отсъстват поради контузии, а трети не попаднаха сред избраните от треньорите.
Няма да можем да гледаме норвежката суперзвезда Ерлинг Холанд, тъй като неговата страна не можа да се класира за турнира. Играчът определено не бе доволен, когато Норвегия загуби полуфиналния плейоф за класиране от Сърбия. Норвежецът реализира 59 гола за 57 мача с „Борусия Дортмунд“ за само два сезона. Сергей Милинкович-Савич отбеляза два гола за Сърбия в полуфиналния мач срещу Норвегия, но полузащитникът на „Лацио“ – един от най-големите сръбски таланти, също ще пропусне европейското, след като Сърбия загуби на дузпи от Шотландия финалния плейоф за класиране. Един от най-добрите вратари в света също няма да присъства на турнира. Стражът на „Атлетико Мадрид“ Ян Облак и този сезон бе с най-много сухи мрежи в испанското първенство.
Контузен е и топфутболистът на Швеция и един от най-добрите нападатели в света – Златан Ибрахимович. 40-годишният таран се бе оттеглил от националния отбор, но през март обяви своето завръщане с цел да играе на Евро 2021. В края на сезона обаче контузи коляното си, докато игра за „Милан“. Дълготрайно контузеният капитан на Холандия Върджил ван Дайк няма да се възстанови навреме за Евро 2021. Той пропусна сезона заради травма, която още не е отшумяла.
Обещаващият нападател на Испания Ансу Фати претърпя нова операция на коляното си и продължава да е извън строя, след като пропусна почти целия сезон. 18-годишният талант привлече погледите с представянето си, но контузията му така и не спира да го тормози, което ще му попречи да блесне на предстоящия евро шампионат.
Безспорно капитанът на Испания Серхио Рамос е най-голямата изненада сред неповиканите за първенството. Селекционерът Луис Енрике обяви, че трудно е взел това решение, но измъчваният от контузии през сезона Рамос почти не игра през последните месеци и това е причината да не бъде в състава. Със своите 180 мача за Испания Рамос има най-много участия с националния отбор за европейска държава и бе напът да подобри световния рекорд на Ахмед Хасан, който е със 184 двубоя за Египет. Самият Рамос джентълменски заяви: „Боли ме, че не успях да помогна повече на отбора си, но пожелавам на съотборниците си успех!“.
За Германия треньорът Льов отново не повика Жером Боатенг, но този път в състава са Томас Мюлер и Матс Хумелс. И тримата не бяха повикани на последното световно първенство, което бе разочароващо за Германия с отпадане още в групите. Преминаващият в „Байерн Мюнхен“ от РБ „Лайпциг“ френски бранител Дайот Упамекано не можа да попадне в състава на Франция. Конкуренцията в състава на Дидие Дешан е голяма и той разполага с не малко класни бранители, което може да се счита като основна причина Упамекано да не играе на това европейско. 22-годишният играч, изглежда, го очаква светло бъдеще и е въпрос на време да играе за „петлите“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани