Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко 18 убити при артилерийски обстрел срещу сирийския град Африн

[post-views]

Най-малко 18 души бяха убити вчера, от които 14 цивилни, при артилерийски обстрел срещу град Африн в провинция Идлиб, в Северозападна Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от Франс прес и ДПА.

Мишени на атаката са станали жилищни райони и болница в града, контролиран от протурски бунтовници. Сред убитите има един лекар и трима други служители от персонала на болницата, съобщи базираната във Велкобритания НПО.

Агенциите съобщават за много ранени при атаката, а според свидетели сред жертвите има деца.

Според Центъра ракетите са изстреляни от район, контролиран от сирийското правителство и кюрдски милиции.

Турция заклейми ракетните атаки, за които обвини кюрдските Сили за защита на народа (YPG), макар че Сирийските демократични сили (СДС), подкрепяна от САЩ милиция, в която доминират кюрдските сили, отрече да има нещо общо с нападението.

Населеният с предимно кюрди район на град Африн е под контрола на Турция, отбелязва ДПА. Анкара смята Силите за защита на народа за терористична организация, свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК) и предприема военни интервенции в Северна Сирия с цел да изтласка кюрдските бунтовници по-далеч от турската граница, посочва Ройтерс.

Източник:bta.bg/

Най-ново

Виж още

Избрани