Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Нова звезда?

Фил Фодън
Полузащитникът на „Манчестър Сити” Фил Фодън бе избран за най-добър млад играч във Висшата лига за изминалия сезон. Юношата на „гражданите” вече има над 100 мача за родния си клуб (102), като в тях е отбелязал 25 гола. Само този сезон 21-годишният халф има 9 гола и 5 асистенции в 28 срещи във всички турнири. Фодън е в отбора от 2017 г., а с изявите си през изминалия сезон помогна на Сити да спечели титлата и заслужи повиквателна за националния отбор на Англия за Евро 2020.
„Манчестър Сити” публикува любопитно видео със звездата на тима Фил Фодън. „Гражданите“ припомниха пътя на халфа до първия състав. „От талисман до звездата на отбора“ бе замисълът на видеото. Интересното е, че пръст в историята има Мартин Петров. Бившият национал по това време е една от звездите на „Сити”, в тима още е и Валери Божинов. Тогава Фодън е на…7 години и вкарва първия си гол в забавен мач с големите.

Джейдън Санчо
Санчо има мачове за юношеските национални отбори до 16, 17 и 19 г. През 2017 г. стана световен шампион за юноши до 17 г. и сребърен медалист от европейското първенство същата година. Избран е за играч на турнира на шампионата на Европа. На 4 октомври 2018 г. – само на 18 г., дебютира в мъжкия национален отбор на Англия. След два изключително силни сезона за „Борусия Дортмунд” Санчо се превърна в много важна и неразделна част от националния отбор на Англия. Страхотните му изяви на терена изостриха апетитите на водещи европейски клубове, „Манчестър Юнайтед” отдавна е по петите на талантливия футболист.

Райън Гравенберх
Гравенберх е от великата школа на „Аякс” Амстердам. На 24 март 2021 г. едва на 18 г. той записва дебют за националния отбор на Нидерландия в мач за Мондиал 2022 като гост на Турция. Гравенберх е най-младият в списъка на „оранжевия” селекционер Де Бур за Евро 2020. С ръст от 189 см и тегло от 77 кг физиката на Райън е определяна като „почти съвършена”. Твърд титуляр в „Аякс”. По мачове за сезона той е втори с 47, като пред него е само капитанът Душан Тадич – 51.
Специалното приложение за европейското подготвиха Александър Гигов, Антоанета Стефанова и Недялко Стойчев

Мейсън Маунт
Полузащитникът на „Челси” Мейсън Маунт беше избран за футболист номер 1 на сезон 2020/21 в клуба. Английският халф спечели анкетата на привържениците. През този сезон Маунт записа 50 мача във всички турнири, в които има 9 вкарани гола. „Носих два пъти капитанската лента и вече добих самочувствие. Сам усещам, че играя все по-добре, но в същото време знам, че мога много повече”, заяви Маунт. „За капитанската лента в толкова големи отбори се търси човек със самочувствие и характер. Тук, в „Челси”, имаме редица примери за такива играчи през годините”, добави полузащитникът на английския национален отбор.

Саша Калайджич
Той е висок 2 м и всяко центриране няма как да не е сериозна опасност за съперника, най-високият играч в Бундеслигата и в първия си сезон в елита на Германия вкара 16 гола, 8 от които с глава. Неговото име е Саша Калайджич и той ще води атаката на Австрия на еврофиналите. И определено е такъв тип нападател, от какъвто австрийците отчаяно се нуждаеха в последните години. Името на играча на „Щутгарт” подсказва, че има сръбски корени, но е роден във Виена. Преди 10 месеца направи фурор при завръщането на „Щутгарт” в елита. Тогава Калайджич се разписа в 7 поредни мача за първенство, дебютира за Австрия и вкара 2 гола в първите три световни квалификации.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани