Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пилотен курс за офицерски кандидати във ВВВУ „Г. Бенковски”

[post-views]
Пилотен курс за офицерски кандидати във ВВВУ „Г. Бенковски”
ВВВУ

Деветнайсет военнослужещи от формирования на ВВС от цялата страна завършиха пилотния курс за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат”. Курсът се състоя за първи път. Обучението се проведе от 10 май до 4 юни в Професионалния сержантски колеж (ПСК) – ВВС, към ВВВУ „Г. Бенковски”.

Специализантите старшини, голяма част от които възпитаници на сержантското училище в Долна Митрополия, взеха активно участие и положиха успешно комплексен изпит, съобщиха от ВВВУ.

Курсът се проведе в два периода. От 10 до 18 май обучението бе в електронна среда. За това време специализантите преминаха теоретични и методически занятия по устави, огнева подготовка, тактическа подготовка, планиране и оценяване на подготовката, военнолидерска подготовка, ядрена, химическа, биологическа защита и екология и комуникационни и информационни системи.
През втория период – от 19 май до 4 юни, занятията бяха практически и методически. Специализантите влязоха в ролята на ръководители и инструктори по всяка една от изучаваните дисциплини. Средният успех на курса за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат” е Много добър 5,07.

Високият професионализъм, трудовият стаж и способностите на специализантите си проличаха през целия период на обучение, както и на положения изпит. Петима обучаеми завършиха с еднакъв успех – Много добър 5,38. Удостоверенията за успешно завършване на курса бяха връчени от полковник Андриян Колев – заместник-началник по практическото обучение и международното сътрудничество. Този курс бе последен за учебната 2020/2021 г. Общо 73-ма специализанти завършиха обучението си в различни курсове. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани