Информационен център на Министерство на oтбраната

Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“организира фотоконкурс по повод 140-годишнината си

Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“организира фотоконкурс по повод 140-годишнината си

Фотоконкурс „140 години Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ се организира по повод годишнината на най-старото техническо учебно заведение в България.

В конкурса могат да участват всички обучаеми в редовна и задочна форма на обучение, бакалаври, магистри или докторанти и курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Според техническите изисквания, снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени с кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 3000 до 5000 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията да е не по-малка от 200 dpi. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.

Към всяка снимка, участваща в конкурса, задължително се изисква следната информация:

– Заглавие на снимката;

– Име на фотографа участник, специалност и курс на обучение;

– Текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 600 знака);

– Година на заснемане;

– Телефон за връзка, e-mail.

Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на изпратения за конкурса материал, след като той бъде разгледан. Линк за регистрация: https://forms.gle/8E3RSei2N53xJfca7

Срокът за изпращане на снимките е до 31 август 2021 г.  На 15 септември ще бъдат обявени номинираните за наградите на фотоконкурса. Имената им ще бъдат обявени във Facebook профила на Студентски съвет към ВВМУ и на сайта на Морско училище. Номинираните фотографии ще бъдат публикувани и в алманах по повод 140-годишнината на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Номинираните за I, II, III място в конкурса ще получат материални награди и ваучери.

Източник: naval-acad.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top