Информационен център на Министерство на oтбраната

Агенцията за авиационна безопасност на ЕС с нови препоръки за пътуване

Агенцията за авиационна безопасност на ЕС с нови препоръки за пътуване

Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз актуализира насоките си за въздушния транспорт, в съответствие с препоръките за пътуване, издадени от Европейския съюз.  Агенцията взима предвид цифровите КОВИД сертификати, настоящата епидемиологична ситуация и състоянието на ваксинационния процес.

Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз не изключва необходимостта от спазване на досегашните мерки като носене на маски, дезинфекция и физическа дистанция при пътуване. От агенцията гарантират,  че тези мерки не бива да създават стеснения и опашки в летищните процеси.

Освен това хората, които са ваксинирани или са се възстановили от КОВИД-19 през последните 180 дни да не подлежат на тестване или карантина, това което ЕС въведе преди седмица за пътувания в Общността. При страни с много висок риск или където се разпространява вариант на коронавируса ще се наложи представяне на тест за коронавирус.

Насоките на Агенцията за авиационна безопасност не са с обвързваща сила, но се надяват, че държавите членки на ЕС ще вземат предвид нейните препоръки, “за да се осигури хармонизация и безопасно възстановяване на въздушния транспорт и туризма”.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top