Информационен център на Министерство на oтбраната

Близо 1000 вина ще бъдат представени на Десетия балкански международен винен фестивал в София

Близо 1000 вина ще бъдат представени на Десетия балкански международен винен фестивал в София

Десетото юбилейно издание на Балканския международен винен фестивал (The Balkans International Wine Competition and Festival, BIWCF), което започва днес, ще предложи на своите посетители близо 1000 вина от България, Гърция, Република Северна Македония, Словения, Турция, Албания, Румъния и Сърбия, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата, която е партньор на фестивала.

Събитието ще е под открито небе в специално създаденото “Винено градче” пред НДК и ще продължи до 19 юни. Най-голямо внимание се очаква да получи “Златната шатра” с наградените вина от проведения по-рано през юни в Скопие 10-и Балкански международен винен конкурс.

И тази година фестивалът ще проведе кулминацията на конкурсната част – церемонията по награждаване “Балкански винени оскари 2021” – на откритата сцена във “Виненото градче”. Водещи ще бъдат директорът на BIWCF Галина Нифору и сръбският съдия Игор Лукович. Гостите на място ще бъдат първите, които ще научат кои са носителите на трофеите в различните категории, на голямата награда – Гранд трофей, както и на отличието “Най-добра изба на Балканите”.

За музикалния фон в първия откриващ ден на Фестивала ще се погрижи саксофонистът Майк Сакс, а посетителите ще могат да опитат деликатеси от различни национални кухни. В останалите дни ще може да се чуе балканска музика в изпълнение на Brass Band Vivo Montana и оперна програма благодарение на Фондация “Евро Атлантик Арт”, чиято мисия е подпомагането на деца и младежи в неравностойно положение, както и на такива със специални образователни потребности, които са с изявен талант в сферата на изкуствата.

Източник:bta.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top